Реклама / Ads
30| 79754 |07.11.2015 МИСТЕРИИ

Племето хунзи: Живеят по 120 години, жените раждат на 65, нямат рак

.
Племето хунзи
Хунзите живеят в планините в Северен Пакистан, наброяват около 87 000, а са известни с това, че живеят средно по 100 години, но много от тях без проблем доживяват и до 120. Има и такива, доживели и 160 години. Рядко са болни, не знаят какво е това тумор, много са младолики, а жените им раждат и на 65 години.
 
Едно  китайско списание през 1984 г. описва много интересно събитие. Един член на племето хунзи, на име Саид Абдул Мобуда, изненадал всички служители на емиграционата служба на лондонското летище Хийтроу, когато показал паспорта си. Той бил роден през 1832 г. и бил на 160 години. Смятан бил за доайен в страната на хуните, а помнел  събития още от 1850 година.
Книгата "Хунзите - хората, които не познават болестите" от  Р. Бирчер, посочва основните характеристики на начина на хранене, твърдейки, че те са ключови за здравословен живот

Вегетарианско хранене - голямо количество прясна храна, много плодове и зеленчуци, натурални продукти, без никаква допълнителна химия, хранителни стоки, които се приготвят по начин, който съхранява всички биологично ценни съставки, алкохолът и сладкишите са в списъка на хранителни стоки, които рядко се консумират, редовно спазване на  период на гладуване.

Хунзите са живото доказателство, че диетата и начинът на живот влияят на живота на човека. Хунзите се къпят в студена вода, дори и ако температурите са под нулата. Ядат само това, което отглеждат - плодове и зеленчуци, бобови растения, сушени кайсии, различни зърнени храни, както и овче сирене, мляко и яйца.

За тях няма междинни хранения, имат само закуска и обяд. Много ходят пеша - до 15-20 км на ден. Много рядко ядат месо, само два пъти годишно ядат малко агнешко или пилешко. Също така, много се смеят и забавляват.

Една част от годината хунзите не ядат нищо в продължение на 2 месеца, а само пият сок от сушени кайсии. Това при тях е традиция от отдавнашни времена, която много уважават и се провежда в тази част на годината, когато няма пресни плодове. И лекарите са единодушни, че точно начинът на тяхното хранене и периодите на гладуване допринасят за доброто здраве и дълголетие.

А именно, навикът за консумация на голямо количество кайсии може би е основата на защитата срещу туморите. Кайсиевите ядки са богати на витамин B 17, който действа антиканцерогенно.  Хунзите  правят масло от семената. Но става дума за много малки дози, защото в противен случай биха могли да бъдат животозастрашаващи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 7105 |09.06.2015 Гамизов: Очите на Самуил светят от ужас, племето ни пак е ослепено . 16| 10308 |05.03.2015 Акад. Атанасов: Българите могат да живеят до 120 години! . 2| 6536 |24.02.2014 Руски учен: Хората ще живеят по 110 години през 2050 г. . 3| 7001 |20.10.2008 Да живеят коритото и бързоварът!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads